لیست اختراعات سيامك اسماعيل زاده خادم


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 10
تاریخ ثبت: 1398/04/19
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات اصلي بلندگوهاي موجود در بازار براي وسايل قابل حمل حجم و وزن زياد آن‎ها است. بلندگوهاي گرماصوتي از يك لايه‌‌ي نازك رسانا مانند نانولوله كربني يا گرافن يا يك لايه نازك فلزي استفاده مي‌‌كنند در نتيجه حجم و وزن بسيار كمي دارند و قابليت استفاده به عنوان بلندگو در وسايل همراه را دارند. اثر گرماصوتي يك روش توليد صوت است كه در آن گرما توسط جريان الكتريكي در يك لايه رساناي الكتريسته توليد مي‌‌شود و به هواي اطراف منتقل مي‌‌شود. بسامد انتقال اين گرما مانند بسامد جريان الكتريسته‌‌اي است كه در آن توليد مي‌‌شود در نتيجه مي‌‌توان امواج صوتي دلخواه را با استفاده از اين پديده توليد كرد. يكي از ملزومات اين نوع بلندگوها استفاده از يك ماده‌‌ با ظرفيت حرارتي بسيار كم و ضخامت اندك است. گرافن به عنوان يكي از نانوموادي كه به تازگي كشف شده است، قابليت بسيار زيادي براي استفاده در اين نوع بلندگوها را دارد. علاوه بر اين نانولوله‌‌هاي كربني هم داراي ظرفيت حرارتي بسيار كم و هدايت حرارتي بسيار بالا هستند و در نتيجه گزينه‌‌ي بسيار مناسبي براي اين‌‌ كار هستند. در اين اختراع از پوشش نانولوله‌‌هاي كربني بر روي لايه‌‌ي اكسيد گرافن احيا شده به عنوان ماده‌‌ي توليد كننده حرارت استفاده شده است كه شدت صوتي بسيار بالايي از خود نشان داده است. نتايج تست‎هاي آكوستيك انجام گرفته بر روي اين بلندگو در شرح و توصيف اختراع آورده شده كه مويد كارايي بالا و موثر بودن آن است.

تاریخ ثبت: 1392/03/06
خلاصه اختراع:

زمينه فني اختراع: مكانيك و الكترونيك. اين اختراع در حقيقت نوعي ميكروفن‎ها و بلندگو است كه توسط لايه‎هاي پيزوالكتريك و پوشش‎هاي نانولوله‎ي كربني عمل مي‎كند. يكي از مشكلات اصلي بلندگوهاي موجود در بازار حجم و وزن زياد آن‎ها است. حسگر و عملگر صوتي ساخته شده در اين اختراع در حقيقيت نوعي ميكروفن و بلندگوي شفاف، نازك و سبك هستند كه علاوه بر داشتن مزاياي سيستم‎هاي صوتي متداول اين امتيازات جديد را هم به همراه دارند. همچنين سيستم‎هايي به نام سيستم‎هاي از بين برنده‎ي صداهاي مزاحم شهري (Active noise cancelation) وجود دارد كه با نصب آن‎ها بر روي پنجره‎هاي ساختمان‎ها مي‎توان از ورود آلودگي‎هاي صوتي شهري به محيط ساختمان جلوگيري كرد. مشكلي كه در رابطه با اين سيستم‎ها وجود دارد، بلندگو‎ها و ميكروفن‎هاي موجود در بازار هستند كه نمي‎توان آن‎ها را بدون ايجاد مزاحمت بر روي پنجره‎هاي ساختمان نصب كرد. اين سيستم حسگر و عملگر صوتي ساخته شده در اين اختراع توانايي بر آورده كردن نياز سيستم‎هاي حذف آلودگي صوتي را دارد. زيرا به صورت لايه‎ي شفاف و نازك و انعطاف پذيري هست كه مي‎توان آن را بر روي پنجره‎هاي ساختمان بدون ايجاد مزاحمت براي ورود نور و يا از بين بردن زيبايي ساختمان نصب كرد. نتايج تست‎هاي آكوستيك انجام گرفته بر روي اين سيستم حسگر و عملگر در شرح و توصيف اختراع آورده شده كه مويد كارايي بالاي آن و موثر بودن آن است.

تاریخ ثبت: 1392/03/06
خلاصه اختراع:

زمينه‎ي فني اختراع: در صنعت مواد شفاف و رساناي جريان الكتريسته حيطه‎ي گسترده‎اي دارند كه اين اختراع در آن جاي مي‎گيرد. در صنعت هميشه موادي كه بتوانند در حين رساناي الكتريسته بودن، شفاف هم باشند و نور را از خود عبور دهند بسيار مورد توجه قرار گرفته است و كاربردهاي بسياري براي اين مواد يافت مي‎شود. از جمله‎ي اين كاربردها صفحات نمايشگر مثل LCDها است. در تمامي صفحات نمايشگر تخت از الكترودهاي شفاف و رسانا استفاده مي‎شود كه در حال حاضر از ITOها يا اكسيدهاي قلع داراي اينديوم استفاده مي‎شود. اين ITOها بسيار گرانقيمت هستند و شرايط كاري دشواري دارند. با جايگزين كردن لايه‎هاي شفاف و رساناي ساخته شده توسط نانولوله‎هاي كربني در اين اختراع مي‎توان هزينه‎هاي توليد اين نمايشگرها را به شدت كاهش داد و فرآيند ساخت آن‎ها را بهبود بخشيد. علاوه بر مطلب ذكر شده در بالا لايه‎هاي ساخته شده در اين اختراع به علت انعطاف پذيري مي‎توانند در صفحات نمايشگر انعطاف پذير و به طور كلي الكترونيك انعطاف پذير استفاده شوند.

تاریخ اظهارنامه: 1390/12/14
تاریخ ثبت: 1391/06/14
خلاصه اختراع:

سپر خودرو (هسته فنري با سفتي نزديك به صفر) جزو يكي از مهم ترين سيستم هاي ايمني غير فعال كه به سيسم نگهدارنده نيز معروف مي باشد كه از مرگ و به وجود آ»دن آسيب ديدگي ها شديد به راننده و ديگر سرنشينان خودرو در هنگام بروز تصادفات جلوگيري مي كند. اين سيستم خطر آسيب ديدگي را كاهش داده و از شدت ضربه به وجود آمده در حين تصادف مي كاهد. در اين اختراع براي كاهش شدت ضربه و در نتيجه نيرو وارده از تئوري سفتي نزديك به صفر با استفاده از المان فنري بهره گرفته شده است تا بتوان به اين امر پرداخت و در نهايت با استفاده از اصول طراحي مدل هندسي المان محدود و تست تجربي ضربه براي نيل به اين هدف استفاده شد.

تاریخ ثبت: 1391/02/31
خلاصه اختراع:

ايزولاتور اصطكاكي دوراني مقاوم كننده سازه ها در برابر زلزله وسيله اي براي جذب و اتلاف انرژي ورودي به سازه ناشي از زلزله و در نتيجه آسيب كمتر سازه در برابر زلزله مي باشد. ايزولاسيون ارتعاشات در زمينه مهندسي مكانيك و شاخه ارتعاشات قرار داد. ايزولاتورها از اتلاف انرژي بر مبناي اصطكاك دوراني استفاده مي كنند و مي توان آن ها را به جاي بادبندها در سازه مورد اتسافده قرار داد. در اثر وقوع زلزله بارهاي ديناميكي زيادي به سازه وارد مي شود كه مي تواند باعث خسارات جبران ناپذيري شود. از اين رو توجه به امر مقاوم سازي ساختمان ها بسيار ضروري به نظر مي رسد. يكي از مناسب ترين راه هاي مقاوم سازي سازه ها كاهش انرژي ورودي به سازه مي باشد. ايزولاتورهاي قديمي به دليل پيچيدگي هاي ساخت و در نتيجه هزينه هاي بالاي توليد آنها و همچنين اتلاف نه چندان زياد انرژي ورودي به سازه كمتر مورد توجه قرار گرفته اند. اما اين ايزولاتور داراي تكنولوژي بسيار ساده بوده و در نتيجه كم هزينه و اقتصادي مي باشد و همچنين به علت استفاده از اصطكاك دوراني براي اتلاف و جذب انرژي، مقدار بيشتري از انرژي ورودي به سازه را تلف مي كند و در نتيجه اسيب كمتري به سازه وارد مي شود. اين ايزولاتورها به جاي بادبندها و با در كنار آنها در سازه نصب مي شوند. اعمال بارهاي ناشي از زلزله به سازه باعث ايجاد تغيير مكان افقي تيرها شده و در نتيجه ي آن نيروي اصطكاك بين سطوح صفحات فولادي افزايش يافته و لايه هاي اصطكاكي در مقابل حركت از خود مقاومت نشان مي دهند. همين نيروي اصطكاك موجود در سطوح تماس باعث استهلاك انرژي مي شود. ميزان انرژي مستهلك شده توسط اين ايزولاتور متناسب با مقاومت اصطكاك لغزشي و چرخش نسبي بين صفحات ميراگر است.

تاریخ ثبت: 1391/02/31
خلاصه اختراع:

ايزولاتور اصطكاكي - ويسكوالاستيك دوراني مقاوم كننده سازها ها در برابر زلزله وسيله اي براي جذب و اتلاف انرژي ورودي به سازه ناشي از زلزله و در نتيجه آسيب كمتر سازه در برابر زلزله مي باشد. ايزولاسيون ارتعاشات در زمينه مهندسي مكانيك و شاخه ارتعاشات قرار دارد. اين ايزولاتورها از اتلاف انرژي بر مبناي اصطكاك دوراني و اتلاف انرژي حرارتي توسط ماده ويسكوالاستيك استفاده مي كنند و مي توان آن ها را به جاي بادبندها در سازه مورد استفاده قرار داد. در اثر وقوع زلزله بارهاي ديناميكي زيادي به سازه وارد مي شود كه مي تواند باعث خسارات جبران ناپذيري شود. از اين رو توجه ه امر مقاوم سازي ساختمان ها بسيار ضروري به نظر مي رسد. يكي از مناسب ترين راه هاي مقاوم سازي سازه ها كاهش انرزي ورودي به سازه مي باشد. ايزولاتورهاي قديمي به دليل پيچيدگي هاي ساخت و در نتيجه هزينه هاي بالاي توليد آنها و همچنين اتلاف نه چندان زياد انرژي ورودي به سازه كمتر مورد توجه قرار گرفته اند اما اين ايزولاتور داراي تكنولوژي بسيار ساده بوده و در نتيجه كم هزينه و اقتصادي مي باشد و همچنين به علت استفاده از اصكاك دوراني و ماده ويسكوالاستيك براي اتلاف و جذب انرژ، مقدار بيشتري از انرژي ورودي به سازه را تلف مي كند و در نتيجه آسيب كمتري به سازه وارد مي شود. اين ايزولاتورها به جاي بادبندها و يا در كنار آنها در سازه نصب مي شوند. اعمال بارهاي ناشي از زلزله به سازه باعث ايجاد تغيير مكان افقي نيرها شده و در نتيجه ي آن نيروي اصطكاك بين سطوح صفحات فولادي افزايش يافته و ديسك هاي اصطكاكي و ماده ويسكوالاستيك در مقابل حركت از خود مقاومت نشان مي دهند، همين نيروي اصطكاك موجود در سطوح تماس و همچنين حركت لايه هاي ماده ميسكولاستيك نسبت به يكديگر باعث استهلاك انرژي مي شود. ميزان انرژي مستهلك شده، متناسب با مقاومت اصطكاكي لغزشي و چرخش نسبي بين صفحات ميراگر است و همچنين به جنس ماده ويسكوالاستيك و ميزان اتلاف انرژي حرارتي توسط آن نيز بستگي دارد.

موارد یافت شده: 10